duminică, 2 februarie 2014

PIZZA CU BRANZA SI PIZZA PICANTA /FACUTE IN CASA




INGREDIENTE  pentru 4 persoane


 PENTRU ALUAT

-0,500 g faina speciala pentru paine
-0,500 g faina Manitoba / daca nu ai manitoba poti folosi perfect, faina speciala pentru  paine .
-18 g de sare
-12 g de drojdie
-550 -600 ml apa rece ..depinde de cat iti "cere" faina ,cand o framanti


PENTRU UMPLUTURA

-4 mozzarelle de 125 g
-salam  uscat  picant  50-100 g (depinde de gust )
-masline verzi picante  20 g
-branza elemental 100 g
-branza iute 100 g
-cas 100 g 
-pasta de rosii 5 -6 linguri  linguri
-oregano jumatate de lingurita
-ulei de masline 2 linguri


MODUL DE PREGATIRE

Prima faza :

  Intr-un lighian pune faina si apa ( nu toata ,lasa putin ,faina iti va "spune " pe masura ce framanti ,daca mai este nevoie  de apa ) .Incepe sa framanti  ,in asa fel  faina se hidrateaza .Daca vezi ca masa e prea dura mai adauga apa .Daca vezi ca ai pus prea multa apa mai adauga faina.Ideal este sa pui putin cate putin.Cand vezi ca s-a incorporat toata faina ,poti incepe sa framanti pe masa de lucru ,avand grija sa ai faina astfel incat sa nu se lipeasca .Cand vezi ca nu se mai lipeste de maini poti incepe sa framanti oxigenand astfel aluatul ...Framanta 10 minute si lasa-l se se "odihneasca " acoprtindu-l cu lighianul alte 10 minute .Repeta aceasta procedura de 2 -3 ori , vei vedea ca aluatul se transforma si devine  mult mai elastic..

  Acum adauga drojdia,adauga  putina apa astfel incat o ajuti sa se dizolove  ...Vezi foto


  Incepe din nou sa framanti ,nu te speria ca este prea multa apa ,pentru ca aluatul o va absoarbe pe masura ce framanti .Framanta 5 minute si las-o din nou in repaus pentru 10 minute ,acoperita cu lighianul.
  Framant-o din nou 10 minute .Pana cand vezi ca aluatul nu se leaga de maini si devine uniform .Daca vezi ca este nevoie lasa-l sa se mai odihneasca 10 minute si pe urma framanta-l din nou.

 Imparte aluatul in 4 parti egale .Si pune pe fiecare in parte intr-un recipient de plastic ,sau crital..ceea ce ai la indemana ,important este sa fie acoperit .Lasa aluatele formate ,la dospit intr-un loc uscat si lipsit de curenti de aer  pentru aproximativ 5 -6 ore.

 Acum la  fiecare aluat in parte ,da-i forma tavii unde ai sa o pui ,fie rotunda sau patrata .Eu am folosit o tava rotunda de 33 de cm si una patrata .Am facut pe rand ...Incearca sa-i dai forma cu mainile,incepand din centru iinspre exterior,in asa fel incat la margine sa lasi aluatul putin mai inalt

PIZZA DE BRANZA

Pentru pizza de branza nu este nevoie sa pui pasta de rosii.Taie in cubulete : branza elemental ,o mozzarell, branza iute si cas.Vezi foto


PIZZA CU SALAM PICANT SI MASLINE

Amesteca pasta de rosii cu oraganul si uleiul de masline.Intinde aceasta compozitie pe toata suprafata aluatului si pune salamul taiat felii subtiri si maslinele taitate un 4 .Presara la final mozzarella taiata cubulete.
La final cand o scoti din cuptor poti pune ulei de masline picant .Eu an ales varianta maslinelor picante .Vezi foto

 Pune-o la cuptor la cuptorul in prealabil incalzit ,la maxim .Pune-o 7 minute aproximativ .Depinde de cuptor.Cuptorul meu este potent ajunge la aproximatix 300 de grade .Cand pe margini vezi ca se rumeneste si ridicand cu varful unui cutit aluatul ,te ajuta sa vezi daca este gata.


POFTA BUNA !!!!!

2 comentarii:

  1. Perfectã!!!iasa minuni din mainile tale abia astept sa experimentos! Astept ziua potrivita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ramona ....Abia astept sa o faci si sa ma inviti si pe mine la o portie :)))))

      Ștergere