marți, 4 februarie 2014

SBRICIOLATA CU RICOTTA SI CIOCOLATA







INGREDIENTE

PENTRU ALUAT

-300 g faina
-1 plic de vanillina
-100 g unt
-150 g zahar
-1 praf de copt
-1 ou

PENTRU UMPLUTURA

-200 g ciocolata menajera taiata in bucatele ( pt prajituri )
-500 g ricotta
-1 linguri de rom (pentru prajituri  )



MODUL DE PREPARARE


Bate oul cu zaharul ,adauga untul topit ,la temperatura camerei si vanillina.Adauga faina putin cate putin si incepe sa framanti .Vei obtine un aluat nisipos .Vezo foto


Intr-o tava ,in care in prealabil ai pus hartie pentru cuptor ,(sau unt si pe urma ai presarat in ploaie faina) , pune jumatate din aluat ,lucrand-ul cu mainile incercand sa sa pui si pe laturile tavii .Vezi foto

Intr-un castron amesteca ricotta cu zaharul ,romul si ciocolata .Vezi foto


Pune toata compozitia in tava ,peste aluat .Vezi foto


Cealalta jumatate de aluat pune-o deasupra cremei de ricotta ,presarand-o in "ploaie" incercand sa acoperi toata suprafata .Vezi foto



Pune-o la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 35 - 40 minute .Depinde de cuptor .


POFTA BUNA !!!!!!!!!!


 RECETA EN ESPAÑOL .....



 INGREDIENTES PARA LA MASA

  -300 g de harina
  -1 sobre de vainillina
  -100 g de mantequilla
 -  150 g de azúcar
  - 1  polvo para hornear
   -1 huevo 
 INGREDIENTES PARA LA CREMA

  -200 g de chocolate negro , cortado en trozos (para tortas)
  -500 g de ricotta
  -1 cucharada rum  (para dulces )
  - 100 g de azucar 

  MÉTODO DE PREPARACIÓN
  Batir los huevos con el azúcar, añadir la mantequilla derretida, a temperatura ambiente  la harina y la vanillina.Adauga poco a poco y empieza a amasar. Obtendrá una masa arenosa .



En un molde  , pone el papel  del horno (o mantequilla y espolvorear en la lluvia de harina), pone la mitad de la masa, trabajar con las manos tratando de poner a los lados del molde  . Ver foto

En un bol mezcla la ricotta con el azúcar, el rum  y chocolate. Ver foto


Ponga toda la mezcla en el molde sobre la masa. Ver foto

La otra mitad de la masa ponla  sobre crema de ricotta, , tratando de cubrir toda la superficie. Ver foto



Póngalo en el horno precalentado a 180 grados durante unos 35-40 minutos. Depende del horno.  
 




4 comentarii: